Stichting Armoedefonds steunt kansarme kinderen in Heerhugowaard.

Stichting Armoedefonds steunt kansarme kinderen in Heerhugowaard

In het najaar van 2016 heeft de Stichting Armoedefonds de bijzondere kledingactie van de gezamenlijke kerken en moskeen gesteund. Met de hulp van haar donateurs heeft dit Armoedefonds € 750 kunnen bijdragen.
Ook de …

Bot Waarderingsfonds geeft SchuldHulpMaatjes steuntje in de rug.

Het Bot Waarderingsfonds, opgericht in 1987 bij het 75 jarig bestaan van Bot Bouw, heeft dit jaar het SchuldHulpMaatje-project van de stichting Platform Armoedebestrijding in het zonnetje gezet. Met een donatie van €500 bevestigde BWF- voorzitter Frits Weel zijn waardering voor de inzet van de vrijwilligers.

Heerhugowaard tegen armoede en onrecht 2014

17 oktober is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldarmoededag. Kerken, moskeeën en organisaties in Heerhugowaard staan rond deze dag stil bij het feit dat er nog altijd sprake is van armoede en onrecht, niet alleen ver weg, ergens in …

Woonwaard helpt het project SchuldHulpMaatje in Heerhugowaard verder.

Woningcorporatie Woonwaard stelt voor de komende drie jaar totaal € 5.000 beschikbaar voor het project SchuldHulpMaatje in Heerhugowaard. Hierdoor kunnen de betrokken vrijwilligers hun zinvolle werk voortzetten. Sinds 2011 zijn schuldhulpmaatjes hier actief onder verantwoordelijkheid van de stichting Platform Armoedebestrijding. Het project is indertijd hier geïntroduceerd op initiatief van de samenwerkende kerken met medewerking van de Gemeente Heerhugowaard.